Ingeborg & jordomseiling

Hei! Som du sikkert allerede har skjønt, så heter jeg Ingeborg. Jeg er fra Skien, og ble født den 13. mai 1996. Jeg vokste opp i et stort blått hus sammen med mamma, far og Thorstein (bror).
Vi har hatt seilbåt hele livet mitt, og Thorstein og jeg har seilt optimistjolle i Brevik i noen år. Først hadde vi en seilbåt i Langesund på 29 fot, Juri. Men så vokste Thorstein og jeg, og etter hvert ble Juri for liten. Så i 2002 kjøpte vi en ny på 40 fot. Sirius.  Vi kjøpte den i Hellas. Så nøt vi fem ukers ferier på seiltur rundt de greske øyer mange sommere etterpå.

Og så skulle vi jo ta Sirius til Norge, så hvorfor ikke ta den lange veien rundt jorda for å få den hjem? Så tok det flere år da, før vi endelig fikk solgt Huset Med Det Rare I og reist fra Norge den 17. mai 2008. Båten stod da på land på øya Leros i Hellas, så det var dit vi dro. Vi tenkte at båten skulle bli ferdig før sommeren var omme, men den gang ei. Vi ble der i over et år. Men så kom vi oss derfra også.

Etter seiling i et par år bestemte vi oss for å bo litt på land, i hus. Så nå bor vi i Moses Lake, USA, båten står på land i Virginia, og vi kommer til å bli her i minimum ett år (fra sommern 2011). Skal prøve å skrive rapporter herfra også, selv med high school-stress og øvelseskjøring ;-) Forresten, etter at vi har fått nok av landliv drar vi nok videre med Sirius!

Noen lurer kanskje på hvor lenge vi har planer om å være vekk fra Norge. Det vet vi ikke selv. Så det står ganske åpent.

Les mer om oss og om reisen og les reisebrev på
http://www.sy-sirius.no.

Klem Ingeborg