15. november 2008

ET HALVT ÅR?!

Nå har vi vært her i 6 måneder circa. Det føles...rart. Tiden har gått fort. Det er så deilig å tenke på at vi snart er ferdige med båten (?). Vi håper før jul, men hvem vet? Det er vår tur, vår glede og vår båt, ikke sant? Det er ikke andres, så det er ingen grunn for å være flau, egentlig. Vel, vi håper jo på besøk, men det kan jo bli når som helst. Vi har ingen tidsfrist! Det er deilig. :-)

Ellers har det blitt kaldt og mørkt her. Sent på kvelden er det ikke så veldig koselig å sitte ute, i og med at alle bare må pakke seg inn. Vi sitter ute på verandaen med jakker og sko. Det blåser noen ganger og er meldt regn hele tiden (Det kommer jo ikke en eneste dråpe, da).

Det er ikke så veldig lenge til Thorsteins 15-års bursdag, så enda en feiring må arrangeres...Vi gjør det jo bare for moro! Mammas bursdag ble jo vellykket. Selvom vi håper på å være på vannet til jul, så er det jo sikkert ikke grusomt å være her på julaften, hva? Det skremmer dere kanskje litt at vi har vært her et halvt år, men det er ikke noe fælt å være her og bli hilst "Kali mera, tikanis?" hver dag, hva? Det betyr foresten "God morgen, hvordan har du det?". Vi kan såpass! :-)

Ord / Setningsliste (Stavingen min er ikke riktig!!):
Kali mera - God morgen / god dag
Kali spera - God ettermiddag
Kali nichta - God natt
Ne - Ja
Ochi - Nei
Tikanis - Hvordan har du det?
Tikanitè - Hvordan har De / Dere det? (Flere personer, en som har høyere status eller er eldre.)
Banjo - Svømme
Mikro - Liten
Mavro - Mørkt
Aspro - Lyst
Jaso - Hei / Hade
Jasas - Hei, Dere (?) / Hadebra, Dere (Flere personer, en som har høyere status eller er eldre.)
Skafos (?) - Båt
Ligo - Litt
Efkaristo - Takk
Efkaristo bolji - Tusen takk
Ella - Ja, jeg skjønner / Jeg hører / Kom igjen... Et slengord, altså
Ella dhor - Kom
Katse - Sitt ned
Orea - Bra
Oreo - Fint / Godt

Kommer ikke på flere nå, dessverre. Du får nøye deg med dette.

Gutta er tilbake. Vi har fått ny døgnrytme. Det blir nemlig veldig tidlig mørkt her. Derfor legger vi oss tidlig og står opp tidlig. På den måten får vi mer lys på arbeidet på båten! Thorstein og jeg er som regel bare med i ettermiddagsøktene, da. Vi jobber med skolearbeid før mamma og far kommer hjem for å spise. Etter det blir vi med dem. Når det blir mørkt setter vi oss inn i vår røde leiebil og kjører tilbake til hotellet.

Sånn går dagene her. Vi har det veldig bra! Håper du / dere også har det fint.
Hilser til gamlelandet!
Klem fra Ingeborg

Ingen kommentarer: