25. desember 2010

Merry Christmas

Hei! Visste dere at julenissen nå, etter et meget travelt døgn, har tatt seg ferie på Trinidad? I dag var han faktisk ombord på en båt på samme brygge som oss!
Julaften var vellykket i år også, selv uten snø og ekte julegran. Vi lagde potetsalat, pakket en del pepperkaker i en boks og kjøpte steik, som vi tok med over til TTSA - seilklubben her i Chaguaramas. Det ble nokså internasjonalt - med argentinere, irer, nederlendere, tyskere, sør-afrikanere og nordmenn! Vi var vel rundt tjue stykker. Vi grillet og koste oss. Etter at alle mager var fulle av kylling, fisk og steik begynte rykter å gå om at nordmennene hadde tradisjonen å danse rundt juletreet på julaften! Så vi overtalte alle til å bli med på dette, og det ble suksess! Vi fant ikke et juletre, da, så vi dannet to ringer rundt en julepyntet trestolpe i stedet. Første sang var Glade Jul, i og med at mange land har den sangen på språket sitt. Etter at vi hadde sunget den ble det Så går vi Rundt om en Enebærbusk, og den var atskillig mer krevende for de som verken kan språket, sangen eller dansen! Det ble mye latter, og ingen skjønte noen ting da vi skulle "stryke vårt tøy", for bevegelsen til det verset lignet mest på "bokse vår venn" eller noe sånt noe..

Etter de to sangene satte folk seg ned igjen, og nå var det bare å vente på pakkene som skulle dukke opp, plutselig. For i Argentina skal ikke nissen være synlig. Og da pakkene lå på plass under mini-juletreet var alle oss småbarna fremme på en flekk for å finne en presang med navnet på. 9 år gamle Pilar fra Ypake var nok den som hylte høyest da hun åpnet den største pakken sin - "UN ARCO!!!!" - hun fikk seg pil-og-bue, akkurat som hun hadde ønsket seg. Hun er nemlig tilhenger av Narnia.


Så i dag har vi vært på julelunsj på TTSA igjen, med pil-og-bue konkurranse og kalkun. Jeg fikk meg et nytt kamera til jul, så bilder har jeg nok av fra i dag!

Mmmmmm...


Se hun gliser!
"BE CAREFUL!"


Håper alle har en kjempefin jul fortsatt!
Juleklem fra Ingeborg

Ingen kommentarer: