1. januar 2011

Romjul 2010 og nyttår!

Romjula har vært koselig. Vi har hatt aircondition i båten siden den 24. desember, så vi har rundt 25 grader i båten nå. Jeg har vært ganske oppslukt i kameraet mitt, også har vi vært på TTSA (seilklubben) med de argentinske for å prøve å pusle 1000-biters puslespillet jeg også fikk til jul. For det første er det 1000 biter, for det andre er halvparten av bitene umulig å skille fra hverandre, enten er de blå (himmel), eller så er de brune (jord og steiner). Pilar har hatt pil-og-bue trening med oss flere ganger, og vi har sett filmer. Vi på Sirius har vært på tur i regnskogen, vi gikk/klatret opp en bekk! Inne i regnskogen var det enda fuktigere enn utenfor, og vi hadde glemt å ta med vann..! Vi var på Chaguaramas krigshistorie museum også, det var et svært museum med nesten hele verdenshistorien. Vi ble der i mange timer, veldig interessant! Det har ikke vært så mange tradisjonelle middagsselskaper i år, da, kun grilling på 24. og 25. og nå i går på 31. desember. Også er det jo veldig varmt, så det antrekket de fleste velger er shorts og t-skjorte, uansett anledning.. Likevel har det vært en fin jul!
Tur i regnskogen!
Chaguaramas Military History & Aerospace Museum
Iguanaer i et buskas på marinaen. De er kjempelange!
Kamera-eksperimentering :)
Nyttårsaften! Mamma og jeg valgte ut et par oppskrifter i Modern Caribbean Cuisine-kokeboka som mamma fikk til jul, og så handlet vi varene vi trengte. Det ble "Hot 'n' Spicy Wings" og en grønnsaksrett kalt "Creole Okra". Skal si det var moro å lage, det var så mange spennende ingredienser! Gleder meg til å lage flere av rettene i kokeboka, for det er så mange spennende vegetarretter, forkjellige desserter og mange måter å tilberede fisk og kjøtt på!
Hot 'n' Spicy
Vi gikk til TTSA med mat og brus da det begynte å bli mørkt, dvs. rundt 5-6. Først puslet vi litt puslespill - rundt fire biter på en og en halv time kanskje? - før vi satte oss i cockpiten på Ypake og spiste chips og spilte gitar. De voksne satt i en annen båt mens kyllingen ble grillet. Da det ble mat fikk vi smake på Karibien-rettene våre, og det viste seg at de er glade i HOTTE retter her i Karibien.. Uansett, det ble veldig godt synes jeg. Alle som var der hadde tatt med seg noe. Salater, potetsalater, ris, pølser, Hot 'n' Spicy Wings, HOT Creole Ocra og kyllingkjøtt. Nam, nam. Gode og mette gikk vi tilbake til puslespill og gitar i et par timer før WOHOOO: 2011!!! Alle fikk champagne (alkoholfri....) og gikk ned på brygga for å se fyrverkeri. Kan ikke si det var like imponerende som jeg er vant med, bare mange titalls røde nødraketter som sakte gikk over himmelen, også litt fyrverkeri langt unna. Etter det ble vi på TTSA i kanskje en time før vi pakket sammen og gikk tilbake. En koselig og morsom nyttårsaften!
Puslespill.....
Fyrverkeri?????

Så nå er det 2011! Jeg synes 2010 var et veldig fint år, det gikk ufattelig fort. Vi kom oss fra Ibiza til Trinidad! Vi kom oss ut av Middelhavet, vi krysset Atlanterhavet, vi var i Brasil, og vi kom oss til sørenden av Karibien! Ikke verst :-)

Nå drar vi herfra om ikke mange dager forhåpentligvis, så blir det Karibiens strender neste!
Godt nyttår alle sammen! La oss håpe 2011 blir enda bedre!!
Klem Ingeborg

Ingen kommentarer: