26. mars 2011

Fra Marigot til Marigot

Hei! Har virkelig ikke tid til å gjøre noen jobb med et innlegg til bloggen nå. Vi er travelt opptatt med øyhopping. Blir på hvert sted i to døgn før vi seiler videre nordover, og da får jeg ikke ro til å skrive langt og bra! Men uansett, vi er nå på St Martin, og båten ligger for anker på den franske sida i en bukt som faktisk heter Marigot akkurat som på St Lucia! St Martin er faktisk delt i to, den ene delen er fransk og den andre er hollandsk! Dette er altså EU, og jeg liker øya hittil. Byen er fin, og i bukta er vannet blågrønt (bassengfarge) med kjempebra sikt og sandbunn. Herlig!

Må fortelle om en liten fiskeepisode på en av seilturene! Vi hadde fått en tunfisk på et par kilo og var klare for å få oss mer. Vi liker å få sånne små fisker, for de er relativt lette å ha om å gjøre. Så vi kastet ut snøret igjen og...etter noen timer begynte hjulet å snurre! Dette var leggetid for alle utenom far (som hadde nattevakt), men alle mann på dekk nå! Far fikk seg noen svære brannsår da han skulle stanse hjulet, for denne fisken var ikke noe to kilo! Da hele snøret var snurret ut fikk far endelig has på det og snurret det inn igjen. Og snart fikk vi øye på fisken som forsøkte å dra snøret med seg ned i vannet - en BLUE MARLIN!!! Kjempesvær! Ok, ikke en rekordfisk, men den desidert største vi har snurret inn! Den hoppet opp og ned og splasja vann i alle retninger, jeg prøvde å ta bilde av den, men fikk bare sprutende vann på displayet. Og akkurat da alt var klart for å dra opp denne monsterfisken kom den seg løs og svømte avgårde i havets dyp med en piercing i leppa. Da vi fikk opp snøret igjen viste det seg at den hadde revet av mothaka på kroken! Mamma pustet ut i lettelse, og adrenalinfølelsen minket gradvis.. PUH!

Vel, i morgen drar vi mot Bahamas og stopper muligens på Turks&Caicos på veien, avhengig av været. Men nå skal vi spise french burger her!! God helg!
Klem Ingeborg

Ingen kommentarer: