11. mai 2012

Karakterer og sånn

Hei verden!
Nå er det helg etter nok en skoleuke. Ingenting er som en fredags ettermiddag. :-) I dag har jeg vært på skolen; jeg gjorde en grammar-test, en vocabulary-test og et prosjekt som har med kloning å gjøre. Nå som track-sesongen er over dro jeg rett hjem etter skolen. Litt merkelig etter å ha hatt trening hver dag etter skolen i to måneder! Vi har fått herlig mai-vær.

På high school får vi karakterer på absolutt alt. Det vil si at vi får karakterer på lekser, på-skolen-oppgaver, notater og quizzer, i tillegg til prøver selvsagt. Hvis noe ikke er gjort - nei, da blir det en F. All infoen legges inn på Skyward på Internett, og på denne måten har foreldre til en hver tid mulighet til å følge med. Dette er jo selvsagt fint fordi foreldrene får vite hvordan det går på skolen fra læreren. Det eneste som er et problem med dette systemet med karakterlegging på alt, er at karakterer blir alt som betyr noe. Får man 93% riktig på en prøve eller lekse, da er det en A. Det blir alt som betyr noe. Hva en gjorde feil gjør ingenting - det er jo en A! En A er en A. Mattelæreren min, som Thorstein også har i sin matteklasse, er en veldig god lærer. Ikke bare er han kul, men han kan det han driver med. Klassen min hadde hatt en liten quiz en dag som mange ikke var klare for, og da han ga den tilbake dagen etter skrev han ingen karakter på. Det eneste som stod var hvor mange feil som var gjort. Han sa han gjorde det sånn fordi han ikke syntes at vi skulle se på det som bare en karakter. Hvis vi hadde gjort det dårlig, så skulle vi se på det som en "challenge" til å gjøre det bedre, og lære oss det som trengtes. For skolen er jo ikke bare om karakterer. Poenget er å lære noe.

Under her sitter jeg på taket utenfor vinduet mitt. Det er mitt nye favorittsted. Utsikt til innsjøen og solnedgangen. :-)

Klem Ingeborg

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, artig følge bloggen din!

Begynte å lese den mens du var ute å seilte, men sjekker innom fortsatt :)


Når er planen at du og familien skal seile videre jorden rund?? I sommer eller? Og hvorfor stoppet dere plutselig å seile og gikk i land og blei bofaste?

Artig blogg! Klem fra Marita :)

Ingeborg sa...

Hei Marita :D
Så koselig å høre at du liker bloggen!

Som vanlig har vi ikke helt klare planer, men vi reiser (mest sannsynlig) videre om ett eller to år. I sommer skal vi reise rundt dette landet en del, og vi skal også besøke båten som er i Virginia. Grunnen til at vi har stoppet for en stund er at jobben til far ga oss muligheten, og vi grep den som nok en opplevelse og som en del av turen vår! :)

Klem fra Ingeborg

KATHRINE sa...

Kloke ord i innlegget, Ingeborg :)