11. november 2010

Andre boller!

Da vi dro over Atlanterhavet var det raskeste vi gikk circa 5 knop, selvom vi hadde vind så det ulte. Dette skyldtes selvsagt korallrevet på skroget vårt, som gjorde at vi gikk veldig mye saktere enn mulig. Så skrubbet, vasket og malte vi skroget i Jacaré og reiste ut på havet igjen. Og snart fant vi ut at båten kunne gå ganske mye fortere.
7.7 knop var en helt normal fart for oss på turen over nå!
Vi så til og med opp til 10 knop, og det er utrolig fort for en båt som vår! Før ville vi lurt på om vi skulle reve hvis farten kom opp i 5.5 knop, men hvis farten var 5.5 knop NÅ, så hadde vi begynt å tenke på hva vi kunne gjøre for å få båten til å gå fortere. I tillegg til det var turen toppers, deilig vær. En del bølger selvsagt, men sånn er det jo på havet..
Solnedgang i Rio Paraiba, på vei ut
Taco the Sirius way.. Nachos, salat, tomat, kjøtt og mais oppi en bolle. Spise med gaffel
Ah...solnedganger på havet


Vi startet fra Jacaré lørdag ettermiddag/kveld, og kom frem hit til Fortaleza tirsdag kveld. Fortaleza er en million-by, så den er skikkelig svær. Her fikk vi en fin velkomst av våre argentinske venner (SY Ypake) med veiledning over VHF, og de har vi vært mye med de siste to dagene. Vi ligger ved brygga til Marina Park Hotel, og her kan vi bruke alle hotellfasilitetene. Stort svømmebasseng, sauna, biljard, bordtennis, sjakk, tennisbane, hengekøyer, bar og aircondition-rom med stoler og bord. Luksus!
Sirius! Du kan se det nye blå bunnstoffet over vannoverflata!
SY Ypake
Hotellet til venstre, båtbrygge til høyre
Bassengplassen
Bordspillrom
Tennisbane



SY Ypake reiste herfra nå i ettermiddag, mot Kourou, French Guyana. Turen dit tar mer eller mindre ei uke. Vi skal også følge etter dem på søndag. Først skal vi få kjøpt inn nye varer, få alle papirer klare og få gjort unna litt skole. Snart tentamen for meg, vet dere!
Josefina og Pilar ombord på Ypake
Ypake på vei ut på havet!

Siden vi nå er ute av Middelhavet og Europa tenker jeg det kan være vanskeligere å vite hvor stedene jeg forteller om er. Så her er et kart (tatt herfra):
Jacaré ligger mellom Natal og Recife, og nå er vi altså i Fortaleza. Øverst på kartet er Fransk Guyana.
Men nå skal vi lage middag! Ha det bra, og de som har snø kan gjerne kaste et par snøballer ned hit til meg!
Klem Ingeborg

Ingen kommentarer: