2. august 2011

These streets will make you feel brand new

Hei! Vi ankom Newark flyplass i går, mandag, midt på dagen, med fem maksimum-vekts bager og litt håndbagasje .. Etter en stund ble vi plukket opp av SuperShuttle-bussen som vi hadde bestilt plass på dagen før, og vi ble kjørt over til Manhattan og gjennom China Town, Little Italy og Broadway mens det gradvis ble færre folk i den vesle blå minibussen ettersom vi kom fram til hotellene deres. Helt til slutt kom vi fram til hotellet vårt, på vestsida av Central Park. Vi roet oss ned en stund og kjente at jetlagen var på vei, men bestemte oss for å gå ut likevel. Skyskraperne er så overveldende, så utrolig høye, og stilen på veier og trafikkryss er akkurat sånn som på film.




Så kom vi oss til Times Square i går kveld også. Tror kanskje at (i alle fall jeg) fikk et lite jeg-er-i-New York-kick, så jeg merket ikke hvor lang dagen faktisk hadde vært. Vi fløy nemlig midt på dagen norsk tid, og kom frem til Newark midt på dagen New York-tid. Så tida stod liksom stille den, i flyet, mens vi fløy i sju timer! Men tilbake til Times Square: Det var som et sammentrykt tivoli, uten karuseller, men med alle slags neonreklamer og kameraer og svære blinkende figurer. Også STINT med folk!




Så la vi oss i 22-tiden, med en forvirret døgnrytme som på den ene siden var veldig trøtt, men på den andre siden visste at det ikke var  sent ..

I dag våknet vi ganske tidlig, og spiste frokost et kvarter etter at spisesalen hadde åpnet.. Så kom vi oss ut ganske tidlig. Vi kjøpte oss kort til undergrunnen og kom oss til sørspissen av Manhattan hvor vi tenkte å ta en båttur ut til Statue of Liberty. Da mamma hadde stilt seg i kø for å kjøpe billetter fikk vi beskjed over høyttalerne at etter billettene var kjøpt ville vi være nødt til å stå en time i kø for å få plass i en av båtene. Åh! Det var tropevarme, og ingen av oss hadde noe særlig lyst til å smelte bort i en kø på kaia i Manhattan. Men siden mamma allerede stod, og var ganske langt framme, i billettkøen, bestemte vi oss for å kjøpe noe som heter CityPass, hvor en får billetter til noen flere attraksjoner i byen, også blir det billigere samlet. 

Frihetsgudinnen, sett fra brygga
Og da vi hadde tatt undergrunnen til Empire State Building etterpå og kommet inn hvor det var DEN billettkøen følte jeg meg temmelig V.I.P. da vi bare kunne skippe flere av køene i og med at vi hadde CityPass. Det hadde sikkert tatt halve dagen å komme seg gjennom! Vi fikk oss en slags telefon som vi hørte på mens vi gikk rundt  høyt der oppe over New York, slik at vi visste hvilke bygg som var hva, og hvordan Empire State Building var bygget og sånt. Det var jo selvsagt en helt utrolig utsikt over hele Manhattan der oppe fra. Vanskelig å ta et bilde som viser hvor flott det var, men her er i alle fall ett:


Vi spiste lunsj, før vi ruslet nordover blant de utrolige bygningene som ser ut som endeløse stiger som går opp i himmelen, sånne som man ser i diverse malerier. Vi gikk gjennom Central Park. En park som er kjemperolig og stille og sommerlig, midt i sentrum av New York .. Kjempefin park å gå i.



Det er en ting jeg må nevne: det så mange stilfulle folk her!! Travle damer går i de høyeste pumpsene du kan tenke deg, og på en hverdag går de selvsagt i selskapskjoler av alle slag. Stilig! Også businessmennene, da, de går jo i mørke dresser og blanke skinnsko i over 30 grader. Og jeg som koker over i sommerkjole!


Til slutt må jeg legge til denne plakaten, som som alt annet her var kjempestor, stod rett ved et lyskryss. Rare idèer folk har, altså!

Klem fra Ingeborg

Ingen kommentarer: