13. august 2012

Roadtrip nummer 2


Hei! Akkurat nå befinner jeg meg i Albuquerque. Vi har vært på enda en roadtrip, og nå er mamma og jeg på vei hjem igjen mot Moses Lake.

Vi kjørte avgårde østover fra Moses Lake på fredag for omtrent tre uker siden. Første stoppested var Yellowstone National Park, hvor vi teltet for natta. Da det ble lørdag morgen kjørte vi videre gjennom parken og stoppet ved varme kilder langs veien. Vi så utbrudd fra Old Faithful (geysir), og det var skikkelig fint! Old Faithful har utbrudd mange ganger om dagen, med omtrent en og en halv times mellomrom mellom dem. Vi så også en geysir kalt Beehive ha utbrudd, og da var vi heldige, for den hadde kun utbrudd med en til fem dagers mellomrom! Beehive var litt mer spennende fordi man kunne stå så nærme - en del uheldige (eller heldige, jeg vet ikke!) ble klissvåte! I tillegg til geysirer og varme kilder så vi et par bison som vandret rundt i parken. Yellowstone var generelt skikkelig fint, og det var et spesielt landskap der. Morsomt å tenke på at vi var i en vulkan hele tiden!

Vi kjørte videre østover, gjennom westernbyer og cowboylandskap. Vi teltet og kjørte og teltet og kjørte, før vi på mandag kom fram til Oshkosh AirVenture! AirVenture er en ukeslang flyfestival, og det kommer sikkert 50 000 folk dit hvert år! Og 10 000 kommer i eget fly! Der var masse flyshow, flyboder, flyforelesninger, flyworkshops, fly til salgs, og MANGE flyentusiaster. Vi så flere flyshow og var på workshops for både nagling (sheet metal riveting) og sveising. Var på forelesninger og så på utallige fly (og andre flyvende maskiner.) Vi så et show kalt "Tora! Tora! Tora!", som var en gjenskapelse av det japanske angrepet på Pearl Harbour under andre verdenskrig. Ganske spesielt, og interessant å se! På campingplassen teltet vi, og selv om vi har seksmannstelt var ikke det spesielt luksuriøst i forhold til mange av de andre 36 000 camperne. De fleste hadde svære campingvogner, gjerne fullsize BUSSER (selv om de ikke var mer enn et par eller en familie), og generatorene gikk hver natt! Det er bra at folk er miljøvennlige!!

I Oshkosh ble vi i fem dager, og på fredagen kjørte vi sørover til Chicago! Vi bodde på hotell ute i Hyde Park ved universitetet, og det var skikkelig koselig der! Vi var på Chicago Museum of Science and Industry, og det var skikkelig bra, men nok en gang hadde vi ikke tid til å se mer enn en brøkdel. Chicago sentrum var også kjempefint, for de er så flinke til å holde det i stand. Var på kunstmuseet der, og det var så svært at vi måtte gå to dager på rad, og selv da hadde vi mye igjen å se...men vi rakk ikke alt. Det er faktisk det som er problemet med kunstmuseer og utstillinger her i landet, de lager dem så svære at det er umulig å få med seg alt selv om man bruker en hel dag - eller to - der.. Kunstmuseet var uansett det fineste kunstmuseet jeg har besøkt! Anbefales!! Ellers vandret vi bare rundt i storbyen. Masse fine attraksjoner, og en kjempefin by rett og slett! Må også nevne at vi kjørte toetasjers tog i Chicago :-)

Mandag dro vi til Gettysburg som har en historie fra USAs borgerkrig, da det var et svært slag som foregikk på jordene rundt byen. Vi tok en Auto Tour (opplegg hvor man kan sitte i bil hele turen) for å se områdene hvor amerikanerene kriget for 150 år siden. Jeg lærte mye om borgerkrigen i alle fall!

Onsdag kjørte vi videre sørover til Washington D.C.! Hovedstaden var helt annerledes enn de andre storbyene jeg har sett i USA, for jeg tror ikke jeg så en eneste skyskraper der. De hadde heller mange minnesmerker rundt der, og byen var veldig fredelig og fin. Vi var oppe ved gjerdet rundt Det Hvite Hus også, men så kom politi/Secret Service og fikk alle oss turistene til å gå, og plutselig var hele området stengt av for alle. Merkelig, men det kan være noe de gjør av og til for sikkerhet. Eller kanskje Michelle skulle ut i hagen en tur, haha! Tror ikke presidenten eller kona var hjemme, da, så... I tillegg til generell sightseeing var vi på Smithsonian-muséet for romfart og flyving. Det er helt gratis å komme inn på alle Smithsonian-muséene, og det var skikkelig flott altså! Jeg så månestein!! Neste dag var vi på et annet Smithsonian flymuseum i utkanten av byen, og det var spesialisert på sjeldne flyvemaskiner og romskip. Vi så Concorde-fly, Norma Ray (som slapp Hiroshima-bomba), SpaceShuttle, månelandingskapsler og mange, MANGE, flere.

Vi ble på museet så lenge at vi ikke rakk frem til Deltaville den dagen (som egentlig var planlagt), men måtte stoppe på et Dollar Inn i en liten by på veien. Dagen etter stod vi opp og kom oss avgårde til Deltaville. I Deltaville står båten på land, og vi ville se hvordan det stod til med Sirius etter all denne tiden. Vi hadde ingen stige, så vi måtte kjøre avgårde til nærmeste Walmart, som lå i Gloucester en halvtime unna, for å kjøpe en som var sammenleggbar. Vi endte opp med å ta en kaffe i Gloucester. Da vi omsider kom tilbake til båten var det begynt å regne, så vi bestemte oss for å vente til dagen etter med å gå opp for ikke å få regn inn i båten. (Vi bodde på en Inn ved marinaen, for det er ikke lov å bo i båtene der på marinaen.) Dagen etter kom vi oss opp i båten, og det første vi ser er at en fugl har laget rede i bommen vår! Det var en stakkars død fuglunge som hadde falt ned i cockpiten også, så det var trist.. Ellers fikk vi vasket, ryddet litt, og tatt med oss en del bøker og sånt. Det var fint å se Sirius igjen :)

Så var det bare mamma og jeg, for både Thorstein og far var reist hjem med fly, og vi har kjørt i vei vestover. Gjennom sørstatene har vi kjørt. Virginia, Tennessee, Arkansas, Oklahoma, Texas, New Mexico... Vi kjører for det meste om dagene, men stopper av og til for å se kjente attraksjoner.


I Nashville var vi for eksempel på Grand Ole Opry, som er et country-konserthus hvor alle de store countryartistene har spilt og spiller, og vi var på tour backstage! Vi er ikke spesielt countryfrelste, så det meste av de superberømte tingene guiden viste frem var helt nye for oss! "We all know what Minnie used to say!!" sa liksom guiden lurt, og alle de andre på touren bare "HowDYYYY!!" mens vi ikke visste hvem Minnie var en gang..

Nå er vi i Alburquerque, og i morgen skal vi videre. Vet ikke hvor mange stater vi har vært innom i sommer, men det er mange! Nå gleder jeg meg litt til å slappe av i Moses Lake før skolen begynner igjen. Ja, vi har ekstremt lang ferie her. Håper alle har hatt en kjempefin sommer!
Klem Ingeborg

Ingen kommentarer: