22. juli 2010

Stillebeltet

Vi er kommet til Stillebeltet. Flatt hav. Merkelige skyer i helt rare former. Sol. Regnskyll. Sol igjen. Og vinden er ikke akkurat imponerende. Nå synes vi nemlig at vi suser avgårde når vi har kommet opp i 3 knops fart.. Vanligvis går vi i 1-2 knop, og når vinden legger seg helt henger seilene nedover og slenges sakte frem og tilbake i  de flate bølgene. Altså, vi har en del strøm, så om vi ikke har så mye vind har vi faktisk litt fart da også. Ikke mye, da. Men det har ikke så mye å si så lenge vi har det bra, har mat, har vann..

Apropos vann! I dag våknet vi til skykledd himmel. Veldig kort etter at Thorstein og jeg hadde tatt over vakta begynte det å regne. Vi satte oss inne, men da regnet ikke stoppet sto mamma og far opp igjen og hele gjengen gikk ut i regnet med sjampo og regn-dusjet for første gang! Regnet ga seg ikke, så for å utnytte dette begynte mamma å henge ut vanndunker og duk for å samle opp vannet. Og bare gjett: Vi samlet sikkert 70 liter vann! Morsomt var det faktisk, å gå frem på dekk og samle vannet som hele storseilet hadde samlet opp - en 2-liters beholder tok det bare et par minutter å fylle opp. Dessuten skuret far dekket. Herlig å føle seg så sparsom og miljøvennlig!

I tillegg til regn-dusjingen har vi testet ut saltvanns-vask som også fungerer utmerket! Vi skyller oss ikke med ferskvann etterpå, for vi har bestemt oss for at ferskvannet vi har skal gå med til drikking. Det blir faktisk ikke noe særlig saltlag på huden når du er tørr bare du tørker deg med et håndkle mens du er våt. Selvfølgelig ser vi reinere ut etter regn-dusj, men har vi ikke regn tilgjengelig kommer vi til å bruke saltvanns-vask. Vannet er imidlertidig så varmt at det nesten ikke er avkjølende!! Nesten.

Vi så delfiner i går. Veldig mange denne gangen. En svær flokk. Siden vi gikk så sakte svømte de ikke sånn superraskt ved siden av båten slik som de pleier. De gjorde langsomme hopp, og flere av dem gjorde noen slags triks. De er så utrolig fine, synes jeg. Hver eneste gang vi får besøk av dem begynner jeg å hoppe og danse, og er veldig skuffet når de gradvis blir færre og til slutt er borte i det evige blå.. Thorstein og jeg satte oss ned på badeplattformen for å se og høre på dem, og det var ganske kult å se dem så nærme! Siden det var så mange fikk vi en del fine bilder og filmer - det legges ut når vi er fremme i Brasil.

Nå skal vi spise snart. Så fortsetter vi vår ferd i Stillebeltet.

Klem fra Ingeborg

PS: Hvis noen vil vite akkurat hvor varmt det er i vannet her, så leser jeg av instrumentet at det er 29.60º akkurat nå. :-) Avkjølende.

1 kommentar:

KATHRINE sa...

Å herregud så eksotisk og stilig!! :D Det høres kjempeherlig ut!