5. august 2010

Augustrapport fra Ingeborg

Happy August, landkrabber!

Nå har vi vært på havet i 21 dager. I dag kom vi endelig halvveis. Nå skal ikke vi være på havet i 21 dager til, for en viktig del av den første halvparten var Stillebeltet som vi brukte en hel uke på. Vi antar vi har 1-2 uker igjen på havet nå, før vi endelig kan komme frem til Brasil! Dette 'skulle' jo ikke ta så lang tid som det her, men vi har kommet opp i noen problemer med strøm og vind som tar oss nordover, så vi måtte endre kursen østover for å få sørlige strømmer. For å gjøre forklaringen kort, altså.

Vi lager hermetikkmat til middag for tiden; ferskmaten ble spist opp for lenge siden. Vi har masse bokser kjøttboller, grønnsaker, bønner og pølser. Også har vi masse suppeposer. Med ris eller tørrpotetmos blir det bra nok middag for oss. Kjenner jeg begynner å savne iskrem og frukt, men det er jo ikke så lenge til vi er fremme i Brasil! Og da skal vi kjøpe ferskmat igjen!

Været er helt greit. Skyer. Men varmt. Ikke noe spesielt mye vind, men nok til at vi holder en fart på 4-5 knop, og vi som har vært i Stillebeltet er fornøyd med den farten. Vannet har temperatur på 28°. Vi har faktisk badet to ganger til nå, på 4000-5000 meters dyp!! :-)

Så, nå er vi altså halvveis. For å feire spiste vi nøtter og potetgull. Dessuten bakte vi marengs/pikekyss(!) i dag, som ble overraskende vellykkede! :-)

Vi har det altså fortsatt bra, er ikke gått lei av overfartslivet helt enda. Mamma har en vond og utrolig hoven finger, men den er på bedringens vei, så jeg skriver ikke om den nå.

Fortsatt ha en fin sommer!

Klem Ingeborg

Ingen kommentarer: