19. august 2010

Rio Paraiba

Nå har jeg hørt at flere venter på oppdatering, så her kommer den!

Som jeg skrev både lukter det og er det regnskog her. Det er faktisk en stund siden vi har sett grass som gror vilt rundt omkring, og som ikke bare er små tuster som noen har prøvd å plante. Slik var det for eksempel på Kapp Verde. ("Verde" betyr forøvrig grønn på spansk.) Men her er det trær og busker og gress og blomster som gror overalt! Det minner meg på en måte om Norge, det lukter norsk sommer her synes jeg.
En liten veldig blå lake i Jacarè. Byen i bakgrunnen er Intermares som er den nærmeste til Jacarè.
Jacarè village.
Jacarè, her som vi er, er en slags landsby. Den er ikke veldig langt fra en liten by med skyskrapere, Intermares. Og det er ikke så lang tog-/busstur til noen relativt store byer. Vi har vært i både Cabe Delo og Intermares, mamma og far har vært i Joao Pessoa, og i dag var vi i Maniara som er en ganske rik stor by; de hadde rød-og-grønn-mann-skilt på overgangsfeltene!! Vanligvis må en løpe over veien her for å ikke bli kjørt over, om det er motorvei eller bare en liten landevei! Cabe Delo er en ganske liten by ca. 15 min togtur fra Jacarè. Der var vi for å få ordnet med politi og sånn. De hadde et ganske bra supermarked, da, men vanskelig å finne noen ordentlig kafè eller restaurant...turister som vi er..... Intermares er en 15-20 min gåtur fra Jacarè, og den er heller ikke veldig stor men har bra supermarked og restauranter, ATM (nærmeste stedet en finner ATM) og masse skyskrapere.

Før vi kom til Brasil leste vi om en mann som hver dag til solnedgangen tar på seg sin hvite dress og går ned i en båt og spiller saxofon ute i elva. Han har gjort dette i 10 år, hver eneste solnedgang, leste vi. Og det er sant, han spiller faktisk hver kveld! I alle fall har han gjort det mens vi har vært her! Og han er populær her, altså, han har blitt en slags 'attraksjon'. Folk kommer og stiller seg opp for å se og høre på ham. Etter at han har spilt saxofon i elva går han rundt på restauranter og spiller, og en kveld satt vi på en restaurant og spiste. Så da fikk vi tatt bilde av ham.
Saxofonmannen


Så, i dag var vi altså i Maniara på et gigantisk kjøpesenter (se City Syd, bare større!) hvor de hadde tre store bokhandlere og masse klesbutikker og PC-butikker og sportsbutikker og restauranter og til og med bowling og kino! Så dit er vi nødt til å reise igjen, for det er sikkert mye vi ikke har fått med oss. Vi tok buss og var der hele dagen. Thorstein skal kjøpe seg ny laptop (for hans gamle er...vel...litt ødelagt...hengslene holder ikke skjermen oppe i det hele tatt, så den er litt handicappet, kan du si. Reparert med gaffa-teip.. If you can't fix it with gaffa tape, you haven't used enough! - McGyver. Vet ikke hvorfor jeg la til det siste, jeg synes bare det er så bra sitat..) så vi har sett en del på det, og så har vi egentlig bare prøvd å få oversikt på giga-senteret.

Mamma var på Morgenssendinga P1 Telemark i natt! (19. august, altså.) Det var morgen i Norge da, men her var klokka 02 på natta. Mamma høres litt trøtt ut på intervjuet, så der er forklaringen. http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/659039/ (Kan bare høres på i noen dager før det blir slettet fra NRK tror jeg..) Det er linken til hele Morgenssendinga, så gå 45 min ut i klippet for å høre intervjuet med mamma.

Det var alt for nå!
Klem Ingeborg

Ingen kommentarer: