22. august 2010

Yachtie-kjøretur i Brasil

I går dro vi ut på sightseeing. Marinaen hadde organisert en tur med minibuss for 'yachties' (folk på marinaen, altså) til forskjellige plasser, og på morgenen stod bussen parkert på plassen foran marinabaren. Vi var vel 12 stykker pluss sjåfør og en, på en måte, guide.

Det første stedet vi stoppet var på en slags 'kjøttbar' i veikanten. Her stoppet vi bare for å strekke på beina, tror jeg, for det var ingen som kjøpte noe her.
Kjøttbar i veikanten
Så kjørte vi videre, og stoppet på nok en 'veikantbar', men på denne hadde de....
...ananas! Og kokosnøtter, men det vi smakte på var ananas.
Og den ananasen var kjempegod! Beste jeg noen gang har smakt. Den var søt, og ikke sånn stikkende sur, liksom. Vi kjøpte med oss to stykker hjem også. Og så kjørte vi videre. Det neste stedet vi stoppet var i en liten landsby på en slags bar/kafè uten stoler eller noe. Mer som en kiosk. Spesialiteten der var en slags lokal tjukk pannekake med kokosmasse i røren, tror jeg, også kunne man ha oppi masse forskjellig. Jeg valgte selvfølgelig sjokolade og kondensert melk (fløte-/karamellaktig).. Nam-nam. Snart kjørte vi videre igjen i vår grå minibuss, og stoppet på et skikkelig brasiliansk marked. Markedet trenger jeg ikke beskrive, for det kan du både se og høre hvis du klikker på denne linken. Videoen ligger foreløpig øverst på den siden, og den beskriver markedet bra. Neste stopp på turen var der som vi ble lengst av alle stoppestedene. En plass hvor de lager vin av sukkerrør og driver restaurant. Der var det skikkelig fint, veldig grønt og deilig mat. Først fikk vi se hvordan vinlagingen foregår, og så smakte vi på sukkerrør-alkoholdrikker. Den første jeg smakte på var bananlikør, som ble den siste også........ Uansett, her kommer bilder:
Minibussen vår
Her er restauranten. De hadde hengekøyer rundt hele, det var veldig fint.
Papegøyer
Her er litt av plassen. En liten del av vinmakeriet (?) til høyre.
Her er alle de derre sukkerrør-alkohol-drikkene..
Og her er lunsjen - nam nam nam.
Etter lunsj kjørte vi til en liten by med (visstnok) kjent arkitektur. Der var vi på et slave-/kunstmuseum, men alle tekstene var på portugisisk, så vi måtte få oversatt det viktigste av våre yachtie-venner. Etter det var vi i et teater - Brasils eldste teater fra 1859. Vi så ikke noe stykke eller noe altså, vi bare gikk rundt og kikket. Etter å ha sett teateret dro vi for å smake på en kjent iskrem der i byen. Og den smakte ganske interessant, egentlig, en slags blanding av lakrissmak og karamellsmak fant jeg ut... I alle fall smakte den veldig mye.. Men den var veldig god.
Rar arkitektur og fine farger!
Utsikt fra museet. Grønne Brasil..
Teateret sett fra inngangen
Teateret sett fra scenen
Etter å ha spist iskrem kjørte vi helt tilbake til marinaen igjen, og da var det ganske mørkt. Det hadde vært av-/på-regn hele dagen (regntid, vet du). Vi var likevel enige om at det hadde vært en bra tur. Vi smakte altså på en del sånn lokal eller brasiliansk mat, også kjørte vi gjennom masse grønt brasiliansk landskap. Kjempefin tur!

I dag har vi også hatt masse regn.
Klem fra Ingeborg

Ingen kommentarer: